Identificer de cookies der sættes af en hjemmeside.

Der er flere muligheder når det gælder udfordringen at identificere hvilke cookies der sættes af en hjemmeside.

• - Browser udvidelse (plugin)
    • Der findes efterhånden et stort udvalg af udvidelser til din browser (Crome, firefox osv.) men fælles for dem alle er at de ikke altid giver et godt billede af hvilke nøgler de enkelte cookies bruger.
  • - Udviklerkonsol
    • Udviklerkonsollen er indbygget i browseren. Og giver ikke bare mulighed for at se hvilke cookies der sættes, men også en masse anden information vi som udviklere har brug for. Det kræver derfor at man holder fokus på hvilke informationer man er ude efter.
  • Online værktøjer
    • Vores foretrukne online værktøj, scanner gratis din side og returnere en oversigt over de cookies der sættes af siden.
      Prøv selv cookie-script.com

Eksempel på scanning af hjemmeside.

Når du har indtastet adressen på din hjemmeside, scannes siden automatisk og du kan følge med i hvor langt i processen du er.

Efter endt scanning får du en oversigt over resultatet af scanningen.

Der skelnes mellem First-party og Third-party cookies.

First-party = Kræver samtykke før de må afvikles

Third-party = kræver ikke samtykke og indeholder ingen sporring af brugeren.

De fundne cookies deles op i følgende kategorier.

• Strictly Nesessary (nødvendige)
  • Performance (statistik)
  • Targeting (målgruppe)
  • Functionality (funktioner)
  • Unclassified (uden kategori)

Resultatet fra scanningen giver her 3 cookies som er nødvendige for at siden kan fungere efter hensigten.

Desuden findes der 3 cookies som alle er relateret til google analytics

Den sidste uklasificerede cookie er her også en del af google analytics ( _gat )

Ekstra cookies der kan optræde på din hjemmeside

Har du takket ja til WePly chat på din side, vil der være flere cookies.
Det er nødvendigt at tilføje disse cookies til din cookiepolitik.
Bemærk, disse cookies kommer også fra google analytics, men bruges i dette tilfælde af weply til f.eks. statistik og funktionalitet for weply chat funktionen.

Hvis du bruger Facebook Messenger chatten på din hjemmeside, skal disse cookies tilføjes.